Landmeten bouw en infra

Nauwkeurig inmeten en landmeten

Landmeten is het nauwkeurig in kaart brengen van de fysieke kenmerken van het land, zoals de afstand, de hoogte, de hoek en de positie van punten op het aardoppervlak. Het wordt  gebruikt in de bouw en civiele techniek, maar ook in geologie, geografie en andere wetenschappelijke en technische disciplines.

Het landmeten, het digitaal inmeten van terreinen, gebouwen, ondergrondse infrastructuur en andere objecten behoort tot de werkzaamheden van Kooiker Maatvoering. Met behulp van moderne apparatuur zetten wij uitgangspunten uit voor bouw en infra. We maken te realiseren projecten inzichtelijk, meten uitgevoerde projecten na en verzorgen revisietekeningen. De ingemeten data zetten we direct uit in het werk. Zo ontzorgen wij onze opdrachtgevers in het gehele traject.

Landmeten voor bouw en infra

Of het nu gaat om de bouw van een volledig nieuwe woonwijk, de herinrichting van infrastructuur of de bepaling van hoeveelheden grondwerk: voor de realisatie van projecten is een betrouwbare maatvoering van noodzakelijk belang. Kooiker Maatvoering verzorgt dagelijks precieze meetgegevens voor diverse projecten in heel Nederland. Wij worden door overheid, aannemers, bouwbedrijven en particulieren ingeschakeld voor het inmeten van o.a. de volgende werkzaamheden:

 

Meer informatie aanvragen

Wil je een nauwkeurige landmeting laten doen of meer informatie ontvangen over de mogelijkheden? Wil je vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt bij landmeten, waaronder klassieke methoden zoals het gebruik van een landmeter, een theodoliet en een waterpasinstrument, maar ook moderne methoden zoals GPS (Global Positioning System) en LIDAR (Light Detection and Ranging).

Het doel van landmeten is om nauwkeurige en betrouwbare gegevens te verzamelen over het land, zodat deze informatie kan worden gebruikt bij het ontwerpen, bouwen en beheren van infrastructuur zoals gebouwen, wegen, bruggen en waterbeheersystemen. Zo brengen we objecten, percelen en andere oppervlakken in kaart en leggen de gegevens digitaal vast.

Wat doen onze landmeter voor jou?

Onze landmeter is de specialist op het gebied van landmeting. Hij houdt zich bezig met het meten en vastleggen van de geografische kenmerken van een stuk land. Dit omvat onder meer het meten van de afstanden, hoeken, hoogtes en dieptes van het terrein. Een landmeter kan ook het landgebruik en de eigendomsrechten op het land beoordelen en vaststellen. Zo brengen we kadastrale grenzen in kaart.

Onze landmeters worden vaak ingehuurd voor verschillende doeleinden, waaronder het bepalen van de grenzen van een stuk land, het opstellen van plattegronden voor bouwprojecten en het in kaart brengen van terreinen voor civiele techniek en infrastructuurprojecten. Maar ook bij het uitvoeren van topografische metingen voor stedenbouwkundige planning, en het assisteren bij juridische geschillen over onroerend goed. Kortom, landmeters spelen een belangrijke rol bij het ontwikkelen en beheren van het landschap en de gebouwde omgeving.

Een offerte ontvangen

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Of wil je graag vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

Landmeten en overige diensten