Grensreconstructie

Grensreconstructie erfgrens bepalen

Met een grensreconstructie bepalen we de exacte locatie van een grens tussen twee eigendommen. Dit kan nodig zijn in verschillende contexten, zoals bij juridische geschillen tussen buren of bij landmetingen voor de aankoop of verkoop van onroerend goed.

Bij een grensreconstructie brengen we de grenzen van terreinen en kavels in kaart. Ook analyseren we waar nodig juridische documenten, historische kaarten en fysieke markeringen op de grond, zoals hekken en muren. Het doel is om een duidelijke en juridische grens vast te stellen. Een grensreconstructie kan handig zijn bij het bepalen van bijvoorbeeld je erfgrens. Zo kun je veel problemen voorkomen bij het plaatsen van een muurtje, een schutting of een schuur.

De perceelgrens laten bepalen

Het komt regelmatig voor dat buren het niet eens zijn over waar de perceelgrens loopt. Of dat daar onduidelijkheid over bestaat. En heb je net een mooi huis gekocht en zeker wil weten dat de grens met de buren klopt? In dit soort gevallen kun je eenvoudig de perceelgrens laten uitzetten. Dit kan eenvoudig door middel van een Grensreconstructie.

Wat doen we bij een grensreconstructie?

Grensreconstructie aanvragen

Wil je een grensreconstructie uit laten voeren? Onze landmeters hebben jarenlange ervaring met perceelgrenzen uitzetten. We beschikken over alle benodigde apparatuur, waardoor wij werken met de vaste scherpe prijs van
€ 630,- voor een volledige grensreconstructie. Vraag een reconstructie aan (wees gerust, u zit nog nergens aan vast).

Grensreconstructie aanvragen
Bepalen erfgrens met grensreconstructie

Waarom erfgrens bepaling via Kooiker Maatvoering

  • Vaste lage prijs: € 630,-
  • Onze landmeters hebben jarenlange ervaring
  • We werken door heel Nederland
  • VCA en ISO 9001 gecertificeerd
  • We werken op de centimeter nauwkeurig
  • Je bent snel aan de beurt: binnen enkele dagen, maximaal 2 weken
  • Snel helderheid over je perceelgrens

Hoe bepalen we erfgrenzen?

Bij het bepalen van de erfgrens maken we gebruik van verschillende gegevens. De landmeter vraagt de officiële documentatie op bij het Kadaster. Dit zijn de officiële verslagleggingen van eerdere metingen die we opnieuw uitzetten in het veld, zodat precies duidelijk wordt waar de grens exact loopt. Aan de hand van deze informatie zetten we op locatie de exacte kadastrale grenzen uit.

Is er een verschil tussen een grensreconstructie en het bepalen van de erfgrens?

Er is een klein verschil tussen een grensreconstructie en een grensbepaling. Wij zien het als hetzelfde, maar bij een grensreconstructie wordt de exacte locatie van een grens tussen twee percelen opnieuw bepaald. Dit kan nodig zijn als er onenigheid is over de grenslijn tussen aangrenzende eigendommen. Grensreconstructie kan worden uitgevoerd door landmeetkundigen of bevoegde autoriteiten om de grenslijn nauwkeurig vast te stellen op basis van wettelijke documenten, kaarten en (land)metingen. Dat is net even iets anders dan het bepalen van de erfgrens. De erfgrens is de denkbeeldige lijn die de grens vormt tussen twee aangrenzende percelen. Bij het bepalen van de erfgrens identificeren en stellen we deze grenslijnen vast. Dit kunnen we doen door het raadplegen van eigendomsdocumenten, kadastrale kaarten en door het uitvoeren van fysieke metingen.

In essentie is het bepalen van de erfgrens een bredere term die het hele proces van vaststellen en identificeren van de grenslijn tussen percelen omvat, terwijl grensreconstructie specifiek verwijst naar het herzien of opnieuw bepalen van die grenslijn, meestal als gevolg van een geschil.

100% betrouwbare reconstructie van perceelgrens

De landmeters van Kooiker Maatvoering werken met de meest nauwkeurige meetapparatuur. Veiligheid en kwaliteit staan bij Kooiker Maatvoering voorop. Wij zijn VCA en ISO 9001 gecertificeerd. Om de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen, zijn onze specialisten uitsluitend vakmensen.

Grensreconstructie door heel Nederland

We zijn niet alleen snel ter plaatse (vaak binnen enkele dagen tot maximaal 2 weken), we werken ook door heel Nederland. Het bepalen van kavelgrens of erfgrens is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Ervaring

Kooiker Maatvoering is een zusterbedrijf van Kooiker Zuigtechniek en Kooiker Aannemersbedrijf. Met eigen ervaring van werken in bouw en infra weten wij als geen ander wat er van ons gevraagd en verwacht wordt. Met onze praktische kennis en korte lijnen zijn wij je graag van dienst om een grensreconstructie vakkundig uit te voeren.

Een grensreconstructie aanvragen

Wil je graag de exacte erfgrens weten? Laat dan je erfgrens bepalen door middel van een grensreconstructie.

Grensreconstructie aanvragen

Overige diensten

Wij werken o.a. samen met...

Logo BAM
Logo Boskalis
Logo Gemeente Amsterdam
Logo van Gelder