Revisietekening voor bouw en infra

Tekening actuele situatie

Wanneer een project is afgerond is het van belang om een revisietekening te maken. Een exacte tekening van de actuele situatie is noodzakelijk om beschikbaar te hebben bij een volgende aanpassing aan dezelfde woning of infrastructuur. Het inmeten van data en de uitwerking hiervan in een revisietekening behoort tot de werkzaamheden van Kooiker Maatvoering.

Het landmeten van terreinen, gebouwen, ondergrondse infrastructuur en andere objecten behoort tot de werkzaamheden van Kooiker Maatvoering. Met behulp van moderne apparatuur meten wij data in voor bouw en infra. We meten gerealiseerde projecten in en werken zo de actuele situatie uit in revisietekeningen.

Met eigen ervaring van werken in bouw en infra weet Kooiker Maatvoering als geen ander wat er door de opdrachtgever gevraagd en verwacht wordt. Een exacte revisietekening is noodzakelijk om op een veilige manier uitbreidingen te kunnen doen aan een bestaande woning of infrastructuur.

Waarom worden revisietekeningen gemaakt?

Gebruik revisietekeningen

Een revisietekening geeft een juiste weergave van een bouw of infrastructuur weer. Door zowel de bovengrondse als ondergrondse situatie in beeld te brengen, ontstaat er een overzichtelijk uitgangspunt. Bij een uitbreiding of aanpassing op de huidige situatie maakt de revisietekening meteen inzichtelijk waar er kabels of leidingen liggen. De uitvoerder kan op basis van de revisietekening bepalen waar er wel of niet gegraven kan worden en waar er extra voorzichtig gewerkt moet worden.

Als het goed is, is een revisietekening nagenoeg hetzelfde als de definitieve bouwtekening. Echter worden de oorspronkelijke tekeningen nooit 100% gevolgd en dat maakt het belang van een revisietekening ook zo groot.

profile picture

Meten is weten

Bel Jarno Kok 0522 46 47 50
of stuur een e-mail naar
jarno@kooikermaatvoering.nl

Meer informatie?